Fles DonkereDagen

Algemeen

Donkere dagen is het 3e bier dat Brouwerij Eanske op de markt zette. Enschede is in het verleden meerdere malen getroffen door grote branden. Ter ere aan alle helden die deze branden hebben geblust en de stad weer hebben opgebouwd is dit bier gebrouwen.

Dit bier is in Oktober 2014 op de markt gekomen.

Het bier is van het type Imperial Schwarz. Het is een donker bier, licht gebrand met een milde bitterheid en zelfs nog een aangenaam zoetje.

Dit bier is bereid met : Palemout, Munchenermout, Tarwemout, Chocolademout en Zwartmout. Gehopt met Amerikaanse hop.

Status : Bier is op voorraad bij de Brouwerij en leverbaar !!

Product informatie

  • Merknaam : Donkere Dagen
  • Bierstijl : Imperial Schwarz
  • Stamwort : 17,0°P
  • Alcohol % : 7,5 % vol%
  • Bitterheid : 23 IBU
  • Kleur : 112 EBC
  • Calorieën : 66 Kcal/100ml
  • Accijns : Categorie I

Verpakking specificaties Fles

  • Materiaal : Glas, Bruin
  • Type : Longneck
  • Inhoud : 330 ml
  • Hoogte : 227 mm
  • Diameter : 58 mm
  • Massa gevuld : 540 – 560 gram
  • Kleur Kroonkurk : goud
  • Ean-code : 8714835104834

Verpakking specificaties omdoos

  • Materiaal : Karton
  • Diepte : 245 mm
  • Breedte : 360 mm
  • Hoogte : 240 mm
  • Massa gevuld : 13,0 – 13,5 kg

 


 

 

 

Foodpairing met "donkere Dagen"

 

Worstsalade

Bij de "Donkere Dagen" maken we een Beierse klassieker Wurstsalat. Deze hartige en frisse 'salade' biedt een mooi tegenwicht tegen de zacht-bittere en volle Schwartz.

Nu is een salade niet het eerste dat bij je opkomt als je aan de Duitse bierbegeleiders denkt, maar ze zijn in Beieren niet voor één gat te vangen: je maakt gewoon een Wurstsalat, ofwel, een worstsalade. Klinkt dus in eerste instantie iets gezonder dan het is, maar net als met het begeleidende bier - zolang je er met mate van geniet is er niets aan de hand. En er zit zelfs paprika in!

 

Ingrediënten (4 personen)

Voor de salade:

  • 200 gram goede kwaliteit kookworst, in kwart plakjes
  • 100 gram halfzachte kaas, in kleine blokjes (jonge Goudse kan, maar liever een pittigere abdijkaas of alpenkaas)
  • 1 ui, in kwarten en dan in dunne ringen
  • 1 kleine paprika in kleine blokjes

Voor de dressing:

  • 30ml neutrale olie
  • 50ml appel- of wijnazijn
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • Flink gemalen peper
  • snufje zout

Serveren

  • 8 grote plakken donker zuurdesembrood
  • peterselie
  • paprikapoeder
  • roomboter

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de salade. Mix ook de dressing en giet over de salade. Laat een half uurtje in de koelkast staan, roer nog een keer goed door. Serveer de salade op een bord of plank en strooi er wat peterselie en paprikapoeder overheen. Drink er een "Donkere Dagen" bij.

DonkereDagen Foodpairing

 

DonkereDagen Foodpairing2

 

Met dank aan http://www.moutenpeper.nl/

 

Vinaora Visitors Counter