Fles 1325

Algemeen

De “1325” is het eerste bier van Brouwerij Eanske welke refereert naar het jaar dat Enschede officieel zijn stadsrechten kreeg. Dit bier kwam in Augustus 2013 voor het eerst op de markt

Het is een bier van het type American Pale ale. Het is een fris amberkleurig bier met een lichte prettige bitterheid en zeer smaakvol.

Dit bier is bereid met : Palemout, Tarwemout, Caramelmout 120 en chocolademout. Gehopt met Amerikaanse hop. De gebruikte hopsoort kan per brouwsel variëren.

Status : Bier is op voorraad en leverbaar !

Product informatie

  • Merknaam : “1325”
  • Bierstijl : American Pale Ale
  • Stamwort : 13,25°P
  • Alcohol % : 5,8 % vol%
  • Bitterheid : 28 IBU
  • Kleur : 25 EBC
  • Calorieën : 52 Kcal/100ml
  • Accijns : Categorie I

Verpakking specificaties Fles

  • Materiaal : Glas, Bruin
  • Type : Longneck
  • Inhoud : 330 ml
  • Hoogte : 227 mm
  • Diameter : 58 mm
  • Massa gevuld : 540 – 560 gram
  • Kleur Kroonkurk : goud
  • Ean-code : 0741360989450

Verpakking specificaties omdoos

  • Materiaal : Karton
  • Diepte : 245 mm
  • Breedte : 360 mm
  • Hoogte : 240 mm
  • Massa gevuld : 13,0 – 13,5 kg

 

 

 



 

Foodpairing met Eanske "1325"

 

Shoarma met andijvie

Eanske 1325 heeft een frisse smaak en een vrij droge, hoppig bittere afdronk. Daar smaakt een hartige, stevige maaltijd bij, zoals deze stamppot. De pale ale biedt mooi tegengewicht voor het kruidige en wat vette shoarmavlees, en het bittertje komt iets terug in de andijviestamppot.

Je kunt dit recept zo moeilijk maken als je zelf wilt, door je shoarma of zelfs je shoarmakruiden zelf te maken.

Basisrecept

  • 500g geschilde, licht kruimige aardappelen
  • 400 gram verse andijvie (liefst zelf van de stronk gesneden)
  • 300 gram shoarmavlees (lam of varken)
  • Ruime scheut olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Was en schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Was de andijvie en snijd deze in repen van ongeveer een centimeter. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Verhit ondertussen in een pan een de olijfolie � zorg dat je een bodempje op de hele pan hebt. Gebruik iets meer dan je normaal zou doen, want we gebruiken het bakvet in plaats van boter in de aardappelpuree. Bak het vlees gaar en bruin, maar niet te donker. Doe de andijvie in een vergiet en giet de aardappelen daar overheen af, zodat de andijvie vast wat opwarmt. Schud de andijvie goed droog. Giet voorzichtig (eventueel door een zeef) wat bakvet bij de aardappelen. Stamp er puree van, voeg eventueel nog wat het bakvet toe. Roer er daarna de andijvie doorheen. Bak de shoarma nog even kort op en roer het door de andijvie. Breng op smaak met peper en zout (maar let op; voorgekruide shoarma bevat vaak al veel zout)

Opdienen en serveren met een Eanske 1325!

Shoarma

Om zelf je eigen shoarma te maken snij je 300 gram varkensnek of lamsschouder in dunne repen. Vervolgens voeg je 3 eetlepels Ras al Hanout toe paprikapoeder toe. De kruidenmix van Jonnie Boer is hiervoor zeker aan te raden, maar je vindt het ook bij de Turkse supermarkt. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf je shaormakruiden samenstellen;

  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel cardamon
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 2 kruidnagels
  • ½ theelepel piment

Het beste koop je deze kruiden ongemalen en vermaal je ze in een oude koffiemolen of in de vijzel.

Eanske1325 foodpairing

 

Met dank aan http://www.moutenpeper.nl/ 

Vinaora Visitors Counter